Natuurhistorische stadswandeling

Het hele jaar door. Ook op aanvraag voor bedrijven en families.

Bekijk video: BinnensteBuiten - De Bomenvrouw van Zwolle

In een natuurhistorische stadswandelingen wordt stilgestaan bij de vaak nog waarneembare, samenhang tussen de Zwolse natuur en cultuur. Hierdoor maakt u op een bijzondere manier kennis met de geschiedenis van Zwolle. Belangrijke gebeurtenissen uit het verleden worden besproken aan de hand van de natuur. In de winterperiode ligt de focus daarbij vooral op de symbolische betekenis van de in de stad aangeplante bomen. In andere seizoenen is ook aandacht voor planten en dieren in de stad. ErUit biedt de volgende natuurhistorische wandelingen aan:

Natuurhistorische stadswandeling

Waarom staan er elzen op de melkmarkt en lindes rond de Peperbus? Wat is het verhaal achter de bekende beuk op het Van Nahuysplein en wat is de symbolische functie van natuur in de stad? Tijdens de wandeling door de binnenstad krijgt u antwoord op al deze vragen. U leert hoe Zwolle is ontstaan terwijl u tegelijkertijd geniet van de groene singels, de prachtige gebouwen en natuur in de stad.

Over de oevers van de Aa

Deze stadswandeling staat in het teken van de Grote en Kleine Aa. Twee oude waterlopen die tot het begin van de 19e eeuw onderdeel vormden van de binnenstad van Zwolle. Lopend over de oude oevers van beide rivieren, komt u van alles te weten over de Aa’s, de ontstaansgeschiedenis van Zwolle en het belang en het gevaar van het water voor de stad.

Engelse werk

Ten zuidwesten van Zwolle, direct aan de dijk van de rivier de IJssel ligt het Engelse Werk. Het grootste en mooiste stadspark van Zwolle. Tijdens de wandeling maakt u kennis met de natuur en de geschiedenis van dit oude verdedigingswerk. Al struinend, loopt u - afhankelijk van het seizoen - langs kievitsbloemen, wilde orchideeën en bloeiende planten. In de herfst en winter ligt de nadruk op de rijke collectie aan boomsoorten.

Natuurhistorie buiten de stad

Regelmatig organiseert ErUit ook natuurhistorische wandelingen door de verschillende Zwolse woonwijken, in stadsparken en op landgoederen en begraafplaatsen rondom de stad.
In de agenda bovenaan deze pagina vindt u de drie eerstvolgende natuurhistorische activiteiten waarvoor u zich individueel of met een kleine groep kunt inschrijven. Naast deze geplande wandelingen kunt u ook een natuurhistorische wandeling of fietstocht aanvragen voor uw bedrijf of familie. Zie ook onze arrangementen.


INSCHRIJVEN