Van Aa tot Zwarte Water

Deze workshop is onderdeel van het project Alles Stroomt. Een natuur- en kunstproject in de Aa-landen.

Vanaatotzwartewater_allesstroomt_584
Foto: Tamara Design

In deze workshop ontdekken en onderzoeken leerlingen verschillende plekken in de Aa-landen aan de hand van kaarten, oude foto’s en natuurlijke materialen. Ze focussen daarbij op punten in de wijk die gerelateerd zijn aan water. Ze staan stil bij het heden en maken kennis met verhalen uit het verleden. Beiden gerelateerd aan dezelfde plek. Zien zij de verschillen en overeenkomsten?
Aan het eind van de les bedenken de leerlingen een eigen gedicht of verhaal dat gaat over de door hen gekozen plek. Wat vinden de leerlingen belangrijk om zelf aan andere wijkbewoners te vertellen, wat raakt hen en waarom en hoe breng je jouw verhaal vervolgens weer over op een ander?

Alle verhalen die door de kinderen (in dichtvorm) worden geschreven, vormen vervolgens het uitgangspunt voor het ontwikkelen en verder vormgeven van (delen van) een excursie door hun eigen wijk. De excursie zal plaatsvinden in juni 2019 en is een van de afsluitende activiteiten van het project Alles Stroomt!

Deze les bestaat uit een voorbereidende les en een gastles in de klas verzorgd door ErUit. Optioneel kan worden afgesloten met een bijpassende kunstles verzorgd door een kunstenaar van ZoGemaakt.

Voor wie groep 5 t/m 8
Duur Ca. 45 minuten (voorbereiding)
60 minuten (gastles) 
60 minuten (afsluitende kunstles - optioneel)
Wanneer t/m 28 februari 2019
Waar Op en rond de school
Kosten 55 euro (voorbereiding + gastles)
110 euro (in combinatie met een afsluitende kunstles (optioneel). Voor de kunstles wordt tevens een klein bedrag aan materiaalkosten in rekening gebracht.

 

BOEKEN