Stap op - stap af (wandelen en fietsen)

3 bijzondere tochten over drie bekende en minder bekende Zwollenaren. Wie kiest u?

Ecursie_eruit_engelsewerk2_584_276
Een aanrader voor zowel de natuur- als cultuurliefhebber!

Rhijnvis Feith, Thomas a Kempis en Eli Heimans. Het zijn personen waar we misschien allemaal wel eens van gehoord hebben, maar wie waren ze nu precies? Wat hebben ze ons nagelaten? En hoe zag Zwolle eruit in de eeuwen waarin zij leefden?

Het zijn allemaal vragen die beantwoord worden in drie verschillende fiets- en wandelroutes door Zwolle: 

Thomas a Kempis

Schrijver en mysticus Thomas a Kempis. Aan het einde van de 14e eeuw bracht hij als jonge jongen een bezoek aan de Onze Lieve Vrouwe basiliek in Zwolle. Snel daarna deed hij zijn intrede in het Agnietenklooster. Daar woonde en werkte hij tot zijn 91e levensjaar en schreef hij het - na de bijbel - meest vertaalde en verspreide boek ter wereld: de Navolging van Christus. Wie was hij precies? Wat bracht hem ertoe om vrijwel zijn hele leven te wijden aan het schrijven en kopiëren van boeken? Om hier achter te komen starten we deze fietstocht in de binnenstad, brengen we een bezoek aan de basiliek en eindigen we op begraafplaats Bergklooster.

Eli Heimans

Samen met Jac. P. Thijsse was Heimans de grondlegger van de natuureducatie zoals we die vandaag de dag kennen. Als kleine jongen sloop hij uit zijn slaapkamerraam om meer te weten te komen over de natuur. De route die hij liep, leggen wij in deze tocht af met de fiets. We starten in de binnenstad en rijden via prachtige oude wegen richting de IJssel. Daar bezoeken we een van de bekendste stadsparken van Zwolle: Het Engelse Werk.

Rhijnvis Feith

Rhijnvis Feith leefde bijna zijn hele leven in Zwolle. In de 18e eeuw was hij een van de meest populaire schrijvers en dichters. Maar wie was hij nu precies? En wat heeft hij ons nagelaten? Deze fietstocht geeft een interessante kijk op het leven van de oude schrijver en dichter. Van jonge jongen vol idealen  tot een oud man getergd door teleurstelling. De tocht voert o.a. langs zijn geboortehuis in de binnenstad, zijn graf op een van de oudste begraafplaatsen van Zwolle en het prachtige landgoed Boschwijk, ooit de thuisbasis van Feith.  


BOEKEN