ErUit Special: 3 heren uit Zwolle

3 fietstochten over drie bekende en minder bekende Zwollenaren.
Zondag 29 november (Eli Heimans). Zondag 27 september (Rhijnvis Feith)en zaterdag 31 oktober (Thomas a Kempis)*
Special: 3 heren uit Zwolle Een aanrader voor zowel de natuur- als cultuurliefhebber!

Rhijnvis Feith, Thomas a Kempis en Eli Heimans. Het zijn personen waar we misschien allemaal wel eens van gehoord hebben, maar wie waren ze nu precies? Wat hebben ze ons nagelaten? En hoe zag Zwolle eruit in de eeuwen waarin zij leefden?

Het zijn allemaal vragen die in de maanden september t/m november worden beantwoord in drie fiets- en wandelroutes door Zwolle. Als deelnemer bezoekt u tijdens de tochten onder andere de patriottenkamer van het Stedelijk Museum, begraafplaats bergklooster en Zwolles bekendste stadspark Het Engelse Werk. U maakt kennis met Zwolle in de 14e, 18e en 19e eeuw en bezoekt een aantal prachtige groene, Zwolse juweeltjes.

Toen de jonge Eli hoorde dat er op de binnenplaats een goudschat begraven lag, ging hij daar graven. Het enige wat hij vond waren de resten van bewoners uit de 16e eeuw.
Over Eli Heimans (1861 - 1914)

De eerstvolgende fietstocht is op zondag 29 november en gaat over Eli Heimans, bioloog en natuurbeschermer. Samen met Jac. P. Thijsse is hij de grondlegger geweest van onze huidige vorm van natuureducatie. De fietstocht over Eli Heimans start om 13.30 uur. De kosten voor deelname zijn € 5,00 per persoon.

* De fietstochten worden ook aangeboden via Bibliotheek Zwolle. Die fietstochten zijn steeds op de laatste vrijdag van de maand. Kijk voor meer informatie op Stadkamer Zwolle'INSCHRIJVENAgenda

  • 19 okt, 14:00 uur

    Waterwandeling: Over de Oevers van de Aa
    Inschrijven »
  • 20 okt, 14:00 uur

    Waterwandeling: van Aa tot Zwarte Water
    Inschrijven »

Wist je dat...

Je naast de geplande wandelingen ook een wandeling kunt aanvragen voor een bedrijf, familie of vriendengroep. Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.