Gedonder in de Kanonsteeg

Gedonder in de Kanonsteeg

Deze zomer kunnen toeristen en inwoners genieten van een gloednieuwe stadswandeling door Zwolle. In samenwerking met Climate Campus Zwolle, ontwikkelde ErUit een route langs een aantal historische trekpleisters en bijzondere nieuwbouwprojecten waaronder de Kanonsteeg, het Kraanbolwerk, de Thorbeckegracht en de Nieuwe Markt. In de wandeling is aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van de stad, het klimaat en de relatie van Zwollenaren met het water door de eeuwen heen. Ook wordt stilgestaan bij de betekenis achter enkele levensgrote 3D Climate Street Paintings, straattekeningen die deze zomer in Zwolle te zien zijn.

Alleen in juli en augustus 2018

De wandelingen worden aangeboden op 13 en 14 juli, 18 en 25 augustus van 13.30 tot 15.00 uur. Inschrijven kan via www.wijzijneruit.nl. Kosten voor deelname zijn 5 euro per persoon. Na afloop ontvangt u per e-mail een samenvatting van de route. Voor meer informatie, kijk op www.wijzijneruit.nl.

Climate campus

Climate Campus is een samenwerkingsverband van meer dan 40 partijen die er gezamenlijk voor gaan om de stad en de Delta weerbaar te maken tegen klimaatverandering nu de gevolgen van klimaatverandering steeds merkbaarder worden in Zwolle, Nederland en de rest van de wereld. De ambitie is om uit te blinken in het toepassen van nieuwe en bestaande kennis en technologie, en te investeren in een intensieve samenwerking tussen overheid, bewoners, bedrijven en instellingen.


Inschrijven