Natuurhistorische wandeling (arrangement)

Wandelingen met aandacht voor zowel de Zwolse geschiedenis als de Zwolse natuur.
Natuurhistorische stadswandeling ErUit Zwolle

Maak op een bijzondere manier kennis met de stad Zwolle in een van de natuurhistorische wandelingen van ErUit. U kiest voor een wandeling door de binnenstad of een wandeling door een van de stadsparken aan de rand van de stad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de landgoederen Zandhove en Windesheim, de begraafplaatsen Kranenburg en Bergklooster of ons bekendste stadspark aan de IJssel; Het Engelse werk.  

In een natuurhistorische wandeling staan we stil bij zowel de Zwolse natuur als de geschiedenis van de stad. Belangrijke gebeurtenissen en natuurlijke symboliek uit het verleden, worden besproken aan de hand van de in het gebied voorkomende planten en dieren.  

ErUit biedt de volgende natuurhistorische wandelingen aan:

Stadswandeling

Leer meer over de geschiedenis van Zwolle terwijl u geniet van de prachtige parken, binnentuinen en gebouwen in de Zwolse binnenstad. In deze wandeling vertellen wij u tevens iets over de symbolische functie van natuur in de stad.

Over de oevers van de Aa

Tot het begin van de 19e eeuw liepen door Zwolle twee oude waterlopen: de Grote en Kleine Aa. Beiden hebben hun stempel gedrukt op het geschiedenisverhaal van onze stad. Lopend over de oude oevers van beide Aa’s, vertellen onze gidsen u alles over de ontstaansgeschiedenis van Zwolle en het belang en het gevaar van het water voor de stad.

Engelse werk

Wat ooit begon als verdedigingswerk, is uitgegroeid tot het mooiste en bekendste stadspark van Zwolle. Het park ligt aan de rivier de IJssel en kent een grote diversiteit aan bomen en bloeiende planten. Tijdens de wandeling maakt u kennis met een aantal prachtexemplaren en vertellen wij u iets over de historie van dit oude verdedigingswerk.

Kranenburg en Bergklooster

Zwolle kent een groot aantal begraafplaatsen met elk een eigen sfeer en geschiedenisverhaal. De bekendste rustplaatsen zijn Kranenburg en Bergklooster. Kranenburg is naast een begraafplaats ook een prachtig wandelpark met een rijke collectie aan bomen. Bergklooster is de oudste, nog in gebruik zijnde begraafplaats van Zwolle. Hier vindt u vooral veel bijzondere wilde planten.

Naast bovenstaande wandelingen kunt u ook een natuurhistorische wandeling of fietstocht aanvragen in een door uzelf gekozen gebied. Ook de lengte en invulling van de wandeling kan in overleg met u worden aangepast.


CONTACT-/BOEKINGSFORMULIERBekijk ook:Prijzen & bijzonderheden

Tarief: € 5,- per persoon.
Met een minimum van € 50,- per wandeling.


Bij grote groepen met zowel kinderen als volwassenen raden wij aan om voor de kinderen een aangepaste wandeling met eigen gids te boeken. Informeer naar de mogelijkheden.

CONTACT-/BOEKINGSFORMULIER